SITE_genelBant3

“Tasarım Söyleşileri | Design Talks” etkinliğine KUAR Araştırma Merkezi Araştırmacıları konuk oldu

tarafından Irmak Akkaya | Eki 31, 2019
“Tasarım Söyleşileri | Design Talks” etkinliğinin yedincisinde ‘Koç Üniversitesi Arçelik Yaratıcı Endüstri Araştırmaları Merkezi’nden (KUAR) Dr. Çağlar Genç, Ceylan Beşevli, Hayati Havlucu ve Yağmur Kocaman’ı konuk ettik. 30 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşen ve konukların KUAR Araştırma Merkezi’ndeki deneyimlerini paylaştıkları etkinlikte ‘etkileşim tasarımı’ ile ‘endüstriyel tasarım’ arakesitinde tasarımın araştırmadaki rolü tartışıldı. Disiplinler arası araştırmanın öneminin vurgulandığı söyleşide tasarım odaklı araştırma süreçleri detaylı olarak anlatılırken; merkezde yürütülen projeler üzerinden kullanıcılarla yapılan örnek saha araştırmaları ve atölye çalışmaları da katılımcılarla paylaşıldı.