Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD)’ın da üyesi olduğu European Carton Makers Association (ECMA) ve iş ortağı Pro Carton Derneği tarafından her yıl düzenlenen “Pro Carton Young Designers Award”da bu yıl da farklı üniversitelerden endüstriyel tasarım öğrencileri ambalaj tasarımları ile yarıştı. “Pro Carton Young Designers Award” yalnızca karton kutu tasarımına odaklanarak sürdürülebilirliği teşvik etmede öncü bir rol oynamakta.

Pandemi sebebiyle bu yıl çevrim içi gerçekleştirilen törende, Bölümümüz öğrencilerinden Ömer Taha Döver “Bloum” adlı projesi ile “Creative Cartonboard Packaging Food & Drink” kategorisinde mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştır. Çok amaçlı bir sarma kutusu ambalajı olarak tasarlanan Bloum, yemekten düşen damlacıkları veya kırıntıları yakalayan bir damla toplayıcı, henüz yemek yenmediğinde (veya daha sonrası için saklamak) gıdayı güvende tutmak için bir saklama kutusu işlevi görmektedir.