WhatsApp Image 2022-09-15 at 22.25.23

Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD)’ın da üyesi olduğu European Carton Makers Association (ECMA) ve iş ortağı Pro Carton Derneği tarafından her yıl düzenlenen “Pro Carton Young Designers Award”da bu yıl Bölümümüz öğrencilerinden Burak Ayataç, Sinan Baltacı ve Burak Usta finalist olarak yarıştılar. 


Twin-Bags-for-Popcorn-and-Beverages_Winner_Creative-Cartonboard-Packaging-Food-Drink_CR1010TR-scaled

Öğrencimiz Burak Ayataç “Twin Bags” adlı projesi ile hem “Creative Cartonboard Packaging Food & Drink” kategorisinde birincilik ödülünün hem de halk oylamasıyla verilen “Public Award”un sahibi oldu. Twin Bags, iki paket patlamış mısır ve içeceği tezgahtan tek elle alarak, rahatça taşıma sorununu çözmek için tasarlanmıştır. Katlanabilir, verimli, sağlam ve kullanımı kolaydır. İçecekler ambalajdan ayrılıp yerleştirildikten sonra, iki patlamış mısır poşeti delikli tabandan yırtılarak ayrı ayrı kullanılabilir. 

Burak Ayataç’ın “Twin Bags” projesi 2021-2022 Bahar Döneminde, Prof. Dr. Şebnem Timur, Dr. Öğr. Gör. L.N. Ece Arıburun Kırca yürütücülüğünde, Araş. Gör. Kübra Yıldız ile Araş. Gör. Asya Gürgün Özdemir asistanlığında sürdürülen EUT 220E - Industrial Design Studio I dersi kapsamında tasarlanmıştır.

Pickpack_Finalist_AO070TR-scaled

Yarışma finalistleri olan Sinan Baltacı’nın tasarladığı “Pickpack” ve Burak Usta’nın tasarladığı “Cagepack” projeleri ise 2021-2022 Bahar Döneminde, Prof. Dr. Gülname Turan yürütücülüğünde ve  Araş. Gör. Betül Şahin ile Araş. Gör. Ferda Özdülger asistanlığında sürdürülen EUT 220E - Industrial Design Studio I dersi kapsamında tasarlanmıştır. 

cagepack_Finalist_CI033TR-scaled


Proje yürütücüleri Prof.Dr. Şebnem Timur ve Dr. Öğr. Gör. L.N. Ece Arıburun Kırca ile yapılan söyleşi için tıklayınız.

 

Birincilik ödülünün sahibi öğrencimiz Burak Ayataç ile yapılan söyleşi için tıklayınız.