Bilimsel teknolojik gelişmeye hizmet amacıyla kurulan ODTÜ Prof.Dr. Mustafa N. Parlar  Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından verilen ODTÜ Parlar Vakfı 2020 Yılı  Bilim Ödüllerinde Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç.Dr. Çiğdem Kaya Araştırma Teşvik Ödülü almaya layık görülmüştür.

Araştırma Ödülü, araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişmesine katkıda bulunan ya da bu alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan genç araştırmacılara verilmektedir. 

Endüstriyel tasarım alanında bu ödüle sahip tek isim olan Doç.Dr. Çiğdem Kaya, tasarım bilgisini sosyal inovasyon ve sürdürülebilirlik amaçlı uygulamalı ve teorik araştırma projelerinde kullanarak tasarım odaklı araştırma yöntemleri geliştirmiştir. Yürüttüğü sürdürülebilir ve insan odaklı yeni üretim ve tüketim  davranışları için endüstri öncesi üretim/tüketim biçimleri ve ürünlerin ortak kullanım sistemleri araştırmalarının disiplinlerarası yapısı ile Doç.Dr. Çiğdem Kaya Türkiye’de tasarım araştırmalarında öncü olmuştur. Proje yürütücüsü, danışman ve gönüllü olarak tasarım alanında bilime önemli katkılar sağlamış olmasından dolayı ödüle layık görülmüştür. 

Doç.Dr. Çiğdem Kaya’nın güncel özgeçmişine bağlantıdan ulaşabilirsiniz.