Uluslararası alanda en prestijli tasarım ödüllerinden olan IF Design Award 2021’de 2013 mezunumuz Ecren İlter “Hypnose” (ekip arkadaşı Şule Eryılmaz ile birlikte) ve “Rosa” adlı sofra takımı ürünleri ile, 2014 mezunumuz Emin Ercan ise “Rounded” adlı oturma elemanı ile ürün tasarımı kategorisinde ödüle layık görüldüler.

Mezunumuz Ecren İlter ve ekip arkadaşı Şule Eryılmaz tarafından tasarlanan Hypnose'un odağı sürdürülebilir üretim ve çevre bilincidir. Renkli porselen üretim hattında ortaya çıkan farklı renklerdeki atık çamurlar bu koleksiyonda yeniden kullanılmıştır. Torna üretim yöntemine gönderme yapan dairesel yalın form, kullanıcının farklı ihtiyaçlarına uyum sağlayacak işlevsellikte kurgulanmıştır.


hipnoz-1 hipnoz-2

Mezunumuz Ecren İlter tarafından tasarlanan Rosa, gülün yapraklarından ilham alan porselen sofra takımı koleksiyonu. Servis tabağı, çukur tabak ve kase bir araya geldiklerinde bir gül görünümü oluştururlar. Rosa yemek takımını oluşturan her bir parça, gülün taç yapraklarının stilize edilmesiyle tasarlanmıştır. Tuzluk ve biberlik ise koleksiyonda kullanıcı ile duygusal bir bağ kuracak objeler olarak kurgulanmıştır.


rosa-1rosa-2

Mezunumuz Emin Ercan tarafından tasarlanan Rounded, sade ve geometrik dairesel formun organik şekil almasıyla konforlu oturma yüzeyini oluşturan, bu hareketin başlangıcını da ayak detayı ile sağlayan bir tasarıma sahiptir. Bulunduğu mekanda ikonik duruşuyla dikkat çekip, formun yalınlığı ve etkililiğiyle birlikte konforlu bir kullanıcı deneyimi sunar. Geometrik forma en az dokunuşla nasıl oturma fonksiyonu kazandırılabilir sorusuna cevap olarak çıkmış bir tasarım fikridir.

rounded-1rounded-2rounded-3