Ekran Resmi 2021-06-22 21.18.18

İTÜ Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen ve Bölümümüz öğrencilerinin araştırmacı olarak yer aldığı, Dr. Öğr. Üyesi Özge Çelikoğlu’nun yürütücüsü olduğu “Endüstriyel Ürün Fikri Geliştirmede Metafor Kullanımı: Kampüste Yaşam Çeşitliliği Üzerine Bir Araştırma” başlıklı, Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi (LÖKAP) “Kampüste Yaşam Çeşitliliği” başlıklı katalogda toplandı.

Yaşam çeşitliliği için tasarım anlayışının benimsendiği proje kapsamında araştırmacı olarak lisans öğrencilerimizden Gülce Apak, Şevval K. Talaslı, Zeynep Oya Bayraktar, Nepse Büşra Zabun, Öykü Bostan, Pelin Nur Karabay, Ekin Can Akın ve Gülnur Üstün yer aldı.

Yaşam çeşitliliği için tasarım anlayışının benimsendiği projede, ürün metaforu oluşturma yöntemi ile çalışarak, yaşam çeşitliliğini destekleyen ve birlikte yaşadığımız tüm canlıların yaşam alanına saygı gösteren öneriler geliştirilmesi amaçlandı.

Proje kataloğunu incelemek için tıklayınız.