çevko kapak

ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından düzenlenen “Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri”nde Bölümümüz öğrencisi Feyza Başak, Mimarlık Bölümü öğrencisi Beyza Nur Eraslan ile geliştirdiği proje ile “Ambalajda Önleme Uygulamaları” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştür.

ornaments[4]

Feyza ve Beyza Nur tasarladıkları ürün ile yılbaşı ağacının ağacın kutusunun geri kazanımını sağlamaya yönelik, kutu yüzeylerinin süse dönüşeceği bir çözüm sunuyorlar. Kullanıcıların, kesikli çizgilerden süsleri kolayca çıkarması ve kılavuzda belirtilen adımları kullanarak süsleri katlayıp hazırlaması öngörülüyor. Ağacı süsleme deneyimine ek olarak kullanıcıya kendi süslerini hazırlama deneyimi sunuluyor ve ambalajların bir atıktan daha fazlası olduğu mesajı veriliyor.

guideline[2]