Bölümümüz 4. sınıf öğrencisi Ezgi Akbulut, İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden Tunca Ayhan, İTÜ İmalat Mühendisliği Bölümü’nden Ozan Kayalı ve Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Başak Berument’in dahil olduğu ekip, tasarladığı üçlü iniş takımı ile Productive Design Challenge’da (PDC) birincilik ödülü almaya hak kazanmıştır. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina ve İnovasyon Topluluğu (METU MECH), TAI, ANSYS  ve Autodesk ortaklığında düzenlenen ve vaka çözümüne yönelik tasarım yarışması olan Productive Design Challenge’da ekiplerin yarışma günü verilen vakaya yönelik yenilikçi tasarımlar yapması hedeflenmiştir. 

Ekibe birincilik getiren proje 30 kg ağırlığındaki bir Mikro İHA sistemi iniş takımı tasarımını içeriyor. Projede kullanılan yenilikçi tasarım ve üretim metodları ile konvansiyonel tasarımlara oranla %30'a varan ağırlık azaltımı sağlanmış. 3 gün süren vaka çalışmasında, iniş takımının maliyet ve ağırlık optimizasyonu için tasarımımın büyük çoğunluğunda AL 6061 T6 malzemesi kullanırken; generative design, parametrik tasarım ve topoloji optimizasyonundan faydalanılmıştır.

Proje detayları için tıklayınız.