IMG_1129

Ezber Bozan Tasarım Yarışması 2022 Öğrenci Kategorisi’nde 4. sınıf öğrencilerimiz Yaren Şevval Yılmaz ve Ebrar Coşar Homeable isimli projeleri ile birincilik alırken, öğrencilerimiz Ece Nur Ergeç ve Zeynep Serra Akman ise Col-in isimli projeleri ile 5. oldular.

homeable etb 1

Yılmaz ve Coşar’ın birincilik kazanan Homeable projesi, 2022 Bahar döneminde Öğr.Gör.Dr. Layıka N. Ece Arıburun Kırca ve Araş.Gör. Sühendan Eroğlu yürütücülüğündeki EUT 350E Contemporary Furniture Design dersi kapsamında geliştirilmiştir. Homeable, 4-6 yaş çocukların oyun ve çalışma eylemlerini bir mobilyada karşılayan, çocuğu yaratıcı aktivitelere teşvik edecek şekilde farklı fonksiyonlar içeren ev formunda bir mobilyadır. Çalışma yüzeyinin farklı açılarda konumlanabilmesiyle resim masasına ve oyuncak bir eve dönüşebilmektedir. Masa yüzeyinin bir yüzü yazı tahtası, diğer yüzü ise resim masası olarak tanımlanmıştır. Ürün; kitap ve oyuncakların depolanabileceği bir raf, askı sisteminin yer aldığı delikli bir yüzey ve kalemlik içermektedir. Ayrıca ürüne bir tabure de eşlik etmektedir.

homeable etb 2