1-kapak

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. kuruluş yıldönümü kapsamında toplumsal katkıya odaklanan, yeni teknolojileri ve üniversite-sanayi işbirliğini önemseyen, dijitalleşmeyi yenilikçi bir bakış açısıyla kullanan bilim insanlarını teşvik etmek için seçkin bir ödül yarışmasını yaşama geçirdi. Bu yıl ilk kez verilen İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri, proje, patent ve ürün odaklı çalışmaları ve bilim dünyasına eğitim ve sosyal alanlarda hizmet etmiş araştırmacıları ödüllendirdi.

“Mühendislik”, “Temel Bilimler” ve “Mimarlık, Sanat ve Sosyal Bilimler” başlıklarındaki üç temel alanda, 10 farklı kategoride verilen İTÜ Ödülleri kapsamında Bölümümüzden iki akademisyen ödüle layık görülmüştür.

Ödül alan akademisyenlerimiz ve kategorileri:

Genç Akademisyen Başarı Ödülü:

Mimarlık, Sanat ve Sosyal Bilimler alanında:

Dr. Öğr. Üyesi Koray Gelmez, Endüstriyel Tasarım Bölümü, Mimarlık Fakültesi, İTÜ

2-koray foto

Eğitim ve Öğretim Ödülleri:

Mimarlık, Sanat ve Sosyal Bilimler Alanında Öğretim Üyeleri Yardımcısı Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülü:

Arş. Gör. Ahmet Yazıcı, Endüstriyel Tasarım Bölümü, Mimarlık Fakültesi, İTÜ

3-ahmet foto