Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Koray Gelmez, mezunlarımız Ezgi Özcan, Gürkay Aydoğmuş, Ahmet Furkan Keleş ile Tasarımcı Sarp Susüzer ve Mimar Suat Batuhan Esirger tarafından tasarlanan Park, Koru ve Kent Ormanı Tanımlayıcı Birimi, China Academy of Art tarafından düzenlenen Design Intelligence Award’da (DIA) “Life Wisdom” kategorisinde “Mansiyon Ödülü”ne değer görülmüştür.

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Yeşil İstanbul Tasarım Ekibi İstanbul’daki yeşil alanları kimliklendirme çalışmaları yapmaktadır. Bu kapsamda üretilen birim, estetik katkı ve üretilebilirlik ölçütleri gözetilerek tasarlanmıştır.

Design Intelligence Award (DIA), Çin’in saygın kuruluşlarından China Academy of Art tarafından 2015’ten beri düzenlenen endüstriyel tasarım alanında uluslararası akademik ödüldür. Tasarımın değerlendirilmesi ve tanıtılması için oluşturulan platform, sektöre ve geleceğe yenilik taşıyan tasarımları bir araya getirmektedir.

Aynı proje, Design Türkiye 2021 Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde “İyi Tasarım” ödülüne değer görülmüştü.

https://en.di-award.org/collections/detail/1377.html?page_size%3D1000%26page%3D1%26year%3D2022%26award_type%3D%26award_group%3D1%26category_id%3D

4_1